[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Schab po góralsku 30 minKuchnia z szybkowaru80 dag schabu1 kg kapusty kiszonej6 dag t³uszczu3 spore cebule0,5 p³askiej ³y¿eczki ostrej papryki mielonej1 ³y¿ka m¹ki1 szklanka œmie tany0,5 szklanki wody2 z¹bki czosnku1 ³y¿eczka kminkusólZe schabu usun¹æ koœæ, wykroiæ kotlety, rozbiæ je, posoliæ ³ natrzeæ roztartym czosnkiem.Obtoczyæ w m¹ce i obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu.Dodaæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ w talarki cebulê i te¿ zrumieniæ.Posypaæ kminkiem i papryk¹, wlaæ wodê.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 10 minut ad momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po tym czasie szybkowar otworzyæ, w³o¿yæ op³ukan¹ w wodzie kiszon¹ kapustê i szybkowar zamkn¹æ ponownie.Ogrzewaæ 20 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru podprawiæ ca³oœæ wymieszan¹ z m¹k¹ œmietan¹, zagotowaæ
[ Pobierz całość w formacie PDF ]