[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Zupa jarzynowaKuchnia japoñska2 pieczarki pokrajane w cienkie plasterki3 szklanki wywaru z koœci lub 3 szklanki wody z kostk¹ roso³ow¹1 chudy kotlet schabowy pokrajany w cienkie plasterki1 marchewka pokrajana w cienkie plasterki2 ³y¿eczki posiekanej cebuli 1/2 ³y¿eczki przyprawy maggi i ³y¿eczki wodyszczypta glutasoli (dowolnie)1/2 szklanki posiekanego szpinaku1/2 ³y¿eczki imbiru1.Podgrzaæ rosó³ lub wodê z kostk¹ roso³ow¹, dodaæ miêso i pieczarki, gotowaæ na ma³ym ogniu przez 10 min.2.Dodaæ marchewkê, cebulê i sos sojowy lub maggi, wodê i glutasól, gotowaæ dalej - przez 5 min.3.Dodaæ szpinak, imbir i gotowaæ minutê.4.Podawaæ na gor¹co.Proporcje dla 3-4osób
[ Pobierz całość w formacie PDF ]