[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.BABKA NALESNIKOWO-SEROWA - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia PolskaBabka naleśnikowo-serowaciasto:2 szklanki mąki,1 szklanka mleka,pół szklanki wody1 łyżka oliwy,1 jajko,sóloliwa do smażeniafarsz:50 dag sera twarogowego,3 ugotowane ziemniaki,5 dag boczku,2 łyżki śmietany,2 łyżki starśego, łagodnego sera żółtego,pęczek szczypiorku,sól, pieprz, papryka do smaku.Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki.Ser i ziemniaki przepuścić przez maszynkę.Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć.Szczypiorek drobno posiekać.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.W naczyniu żaroodpornym ułożyć na przemian krążki naleśnikowe i warstwy farszu.Wierzch babki posypać żółtym serem.Zapiec ją w piekarniku.Kroić jak tort.Podawać z jarmużem polanym masłem i ćwyartkami pomidorów lub sosem ze świeżych pomidorów, cebuli i czosnku."Zwierciadło"MM
[ Pobierz całość w formacie PDF ]