[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Suflet z jab�ek50 dag jab�ek8 dag mas�a lub margarynypó� szklanki cukru12 dag migda�ów�y�ka m�kisok cytrynowy2 jajkaskórka cytrynowamas�o do smarowania naczyniaJab�ka cienko obra�, usun�� gniazda nasienne i pokraja� w cienkie plastry.Prze�o�y� do rondla, doda� troch� wody i �y�eczk� cukru, chwil� poddusi�.Reszt� cukru ukr�ci� z mas�em i �ó�tkami, doda� zmielone migda�y, start� skórk� cytrynow� oraz sok cytrynowy.Wymiesza�.Bia�ka ubi� na sztywn� pian� i ostro�nie wymiesza� z przygotowan� mas�.Do naczynia ogniotrwa�ego wysmarowanego mas�em prze�o�y� najpierw jab�ka, a pó�niej mas�.Piec w �redniej temperaturze (ok.200 oC) ok.20 min.Przed podaniem pola� sosem waniliowym
[ Pobierz całość w formacie PDF ]