[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Suflet z jab³ek50 dag jab³ek8 dag mas³a lub margarynypó³ szklanki cukru12 dag migda³Ã³w³y¿ka m¹kisok cytrynowy2 jajkaskórka cytrynowamas³o do smarowania naczyniaJab³ka cienko obraæ, usun¹æ gniazda nasienne i pokrajaæ w cienkie plastry.Prze³o¿yæ do rondla, dodaæ trochê wody i ³y¿eczkê cukru, chwilê poddusiæ.Resztê cukru ukrêciæ z mas³em i ¿Ã³³tkami, dodaæ zmielone migda³y, start¹ skórkê cytrynow¹ oraz sok cytrynowy.Wymieszaæ.Bia³ka ubiæ na sztywn¹ pianê i ostro¿nie wymieszaæ z przygotowan¹ mas¹.Do naczynia ogniotrwa³ego wysmarowanego mas³em prze³o¿yæ najpierw jab³ka, a póŸniej masê.Piec w œredniej temperaturze (ok.200 oC) ok.20 min.Przed podaniem polaæ sosem waniliowym
[ Pobierz całość w formacie PDF ]