[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Klopsiki z jajek6 jajek4 ziemniakima³a cebulapó³ ³y¿eczki sproszkowanej kozieradki lub przyprawy curry1,5 ³y¿ki mas³a lub margaryny3 ³y¿ki tartej bu³kinatka pietruszkiolej do sma¿eniasól4 jajka ugotowaæ na twardo.Ziemniaki ugotowane w mundurkach, obraæ i rozetrzeæ na purée.Cebulê drobno posiekaæ i zrumieniæ na maœle, dodaj¹c kozieradkê albo curry.Jajka posiekaæ drobno, zmieszaæ z ziemniakami i cebul¹, posoliæ, dodaæ posiekan¹ natkê pietruszki, wbiæ surowe jajko.Masê dok³adnie wymieszaæ, uformowaæ niewielkie klopsiki i obtoczyæ je w tartej bu³ce, potem w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bu³ce.Sma¿yæ na rozgrzanym oleju.Podawaæ z gotowanymi ziemniakami i warzywami
[ Pobierz całość w formacie PDF ]