[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Zupa z sosem pestoKuchnia w�oska100 g �wie�ej fasoli borlotti100 g �wie�ego groszku1/2 g�ówki poszatkowanej w�oskiej kapusty1 obrany ziemniak (w ca�o�ci)100 g w�oszczyzny1 pokrojona cebula1 pokrojony por1 kawa�ek pokrojonego selera naciowego1 z�bek czosnku1 grubo pokrojona marchew1 grubo pokrojona cukinia1 pomidor, sparzony, obrany ze skórki i podzielony na �wiartki100 g drobnego makaronu5 �y�ek genue�skiego sosu pesto3 �y�ki tartego parmezanu4 �y�ki oliwy z oliweksólDo du�ego rondla wla� oliw� i przyrumieni� na niej cebul�.Nast�pnie do rondla doda� por, czosnek, seler, marchew, cukini�, pomidor i gotowa� 4 minuty, ci�gle mieszaj�c.Po up�ywie tego czasu do�o�y� reszt� warzyw, dola� wody, posoli� i gotowa� jeszcze oko�o godziny.Z rondla wydoby� gotowanego w ca�o�ci ziemniaka, rozgnie�� go i ponownie wrzuci� do zupy.Do gotuj�cej si� zupy wsypa� makaron, pami�taj�c o tym, by go nie rozgotowa�.Gdy zupa b�dzie gotowa, zdj�� rondel z ognia, doda� sos i tarty ser i bezpo�rednio potem podawa� na stó�
[ Pobierz całość w formacie PDF ]