[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Nerkówka duszona 30 minKuchnia z szybkowaru1 kg nerkówki z nerk¹,1 cebula,1 ³y¿ka m¹ki,3 dag t³uszczu,sólZ nerkówki odr¹baæ wystaj¹cy brzeg krêgos³upa, pozosta³y krêgos³up przer¹baæ kilkakrotnie, odci¹æ d³ugie pó³okr¹g³e ¿ebro.Miêso obsypaæ sol¹ i m¹k¹, po czym na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu dobrze obrumieniæ.Wrzuciæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ na plasterki cebulê i tak¿e zrumieniæ.Wlaæ 0,5 szklanki wody, zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 30 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Miêso porcjowaæ po nadrabianych miejscach krêgos³upa.Przybraæ pociêt¹ na plastry nerk¹.Sos doprawiæ m¹k¹ i ewentualnie sol¹, polaæ nim miêso
[ Pobierz całość w formacie PDF ]