[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Mostek barani faszerowany 35 minKuchnia z szybkowaruMostek barani1 ³y¿ka œmietany3 dag mas³o1 z¹bek czosnkusól i pieprz do smaku Farsz.1,5 szklanki ugotowanego na sypko ry¿u20 dag w¹tróbki2 cebule1 jajo3 dog mas³a1 ³y¿eczka m¹ki1 ga³¹zka bazylii2 ga³¹zki natki pietruszkikilka ³y¿ek roso³u lub wody z przypraw¹ "Vegeta" (albo podobn¹)pieprz i sól do smakuMostek barani namoczyæ w serwatce lub maœlance na 1 godzinê.W tym czasie przygotowaæ farsz.W¹tróbkê pokroiæ, obtoczyæ w m¹ce i usma¿yæ na maœle, po czym zemleæ wraz ze sma¿on¹ razem cebul¹.Dodaæ mas³o, pieprz, bardzo drobno posiekan¹ zieleninê i kilka ³y¿ek roso³u, po czym zmiksowaæ.Dodaæ ry¿, surowe jajo i doskonale wymieszaæ, Z mostka usun¹æ ¿ebra, zrobiæ kieszeñ, natrzeæ miêso roztartym z sol¹ czosnkiem.Nadziaæ mostek przygotowanym farszem, otwór zaszyæ bia³¹ nici¹.Obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu (potrzebny tu doœæ szeroki szybkowar), posmarowaæ œmietan¹.Wlaæ na dno 1 szklankê wody, zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 35 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego
[ Pobierz całość w formacie PDF ]