[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.PIECZEN NA GRZANCE POD BESZAMELEM?PIECZEŃ NA GRZANCE POD BESZAMELEM? Zrobić sos beszamelowy: zasmażkę z masła i mąki (po równo dać, np.4 łyżki na 4 łyżki) mieszać 2-3 min., dodać powoli zimnego mleka ze 2/3 szklanki,ciągle mieszać, aż się zrobi gładziutka masa.Zdjąć z ognia, jak przestygnie (2-3 minuty) dodać 2 całe jajka, sól, pieprz, trochę gałki muszkatołowej i sporo soku z cytryny, rozmieszać. Zrobić grzanki z chleba, ułożyć na nich jakąś aromatyczną pieczeń, polać sosem beszamelowym, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku na rumiano.Wcinaj z frytkami i zieloną sałatą. Wersja dla odchudzających się: suchą grzankę posmarować nożem umoczonym w sosie beszamelowymi, na to listek sałaty i zjadać, stojąc tyłem do Młodego, hi, hiiiii!Grzanecka, Szefowa Kuchni ZiutyJeśli Ci smakuje, zakrzyknij mniam mniam
[ Pobierz całość w formacie PDF ]