[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Pieczeñ cielêca1,5 kg cielêciny bez koœci2 z¹bki czosnku12 dag t³uszczu (margaryny lub smalcu)sól do smakuMiêso obwi¹zaæ mocn¹ nici¹ jak baleron, obsma¿yæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu, natrzeæ roztartym z sol¹ czosnkiem.Wlaæ 0,5 szklanki wody, zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 40 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Uwaga.Tak¹ cielêcinê mo¿na przez kilka dni podawaæ na obiady pod ró¿n¹ postaci¹, np.w formie obsma¿anych w naleœnikowym cieœcie plastrów, krojon¹ w kostkê podawan¹ w ostrym sosie itp.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]